Kertész leszek!

A gyerekek számára egyedülálló élményt szeretnénk nyújtani Kertész leszek! című, kisiskolásoknak szánt programunkkal. Ízelítőt kaphatnak a szakmából Románia legnagyobb dísznövény-kertészetében, megnézhetik és kipróbálhatják a géppel történő ültetést, öntözést. Körbevezetjük a kisiskolás csoportokat a telepen, megnézhetik a különböző növénykultúrákat, követhetik a munkafolyamatokat. Nemcsak tankönyvből, hanem élőben láthatják és tapasztalhatják, hogy egy növény milyen fejlődési szakaszokon megy keresztül az ültetéstől a virágzásig.

Munkatársaink készségesen válaszolnak a gyerekek és az őket kísérő pedagógus kérdéseire is. A gyerekek az ültetés kipróbálása után ajándékba kapják a kis növényeket, amelyeket aztán otthon tovább gondozhatnak, ezzel is erősítve bennük a növények szeretetét, a gondoskodási készségeket, az esztétikai érzéket.

A Kertész leszek! élményközpontú oktatási-nevelési programmal a célunk közelebb hozni a gyerekekhez a kertészkedést, megszerettetni a növényekkel való foglalatoskodást, bemutatva nekik a kertészetünket és az általunk termesztett különböző fajtájú, színpompás dísznövényeket.

Számítunk a sepsiszentgyörgyi iskolák partnerségére, várjuk a kisiskolás csoportok jelentkezését az Önök intézményéből is!

Időpontegyeztetésért kérjük, jelentkezzenek a következő telefonszámon: 0722 466 543

A kertészetről

A Kovászna megyei Dália kertészet 1993-ban Sepsikőröspatakról indult, és mára Románia legnagyobb dísznövény-kertészetévé nőtte ki magát. Jelenleg 2.5 hektár fedett és fűtött területen, valamint 5 hektárnyi szabadföldön termesztünk évente több mint 3 millió növényt. Elsősorban áruházláncokat szolgálunk ki, de viszonteladókat, virágboltokat is partnereink között tudhatunk. Bemutató üzletünkben a saját termékeink mellett egyéb növényeket és kiegészítő termékeket is forgalmazunk. Határidőre termesztett és kiszállított, jó kondícióban lévő, egészséges és esztétikus virágokat termelünk, amelyek könnyen eladhatóak, így megfelelő profitot hoznak a viszonteladó partnereinknek, és örömet okoznak a vásárlóinknak. Több mint nyolcvan alkalmazottat foglalkoztatunk.

Küldetésünk: szép virágokkal hozzájárulni a romániai lakosság esztétikus környezetének megteremtéséhez és életminőségének emeléséhez.

Célunk: könnyen eladható, jó kondícióban lévő és megfelelő árréstartalmú virágokkal hozzájárulni a viszonteladói partnereink eredményességéhez.